Algemeen    Verzekeren    Financieringen    Hypotheken    Administratie    Internetbankieren    Formulieren    Schade melden    Informatie

Internetbankieren

In de virtuele wereld regelt u uw bankzaken via de computer. Om ervoor te zorgen dat u uw financiŽle transacties ook hier met vertrouwen kunt doen, voldoen de banken aan strenge beveiligingsstandaarden voor elektronisch betalingsverkeer. Daarnaast is het belangrijk dat u zelf bepaalde maatregelen neemt.  Zo heeft niemand anders dan u zelf toegang tot uw bankrekeningen.

In het menu aan de linkerkant staan de verschillende mogelijkheden van Argenta, u hoeft simpelweg een keuze te maken en de gevraagde informatie is beschikbaar.

Beveiligde verbinding
Zodra u inlogt bij uw bank, wordt een beveiligde verbinding tot stand gebracht. Alle gegevens die vervolgens tussen u en de bank worden uitgewisseld, zijn daardoor onleesbaar voor anderen. Voor deze beveiligde verbinding wordt gebruik gemaakt van Secure Socket Layer (SSL). Dit is een beveiligingstechniek die ervoor zorgt dat alle gegevens tussen uw computer en de bankcomputer versleuteld worden. Daardoor worden uw gegevens alleen herkend door uw computer en de computer van bank. Zodra een SSL-verbinding tot stand wordt gebracht, verschijnt er in uw browser een gesloten hangslotje.

Verbreken verbinding
Als u bent ingelogd en een aantal minuten niets doet, wordt de beveiligde verbinding automatisch verbroken en moet u opnieuw inloggen om verder te gaan.

Identiteitscontrole
De manier waarop de bank uw identiteit controleert, verschilt per bank. U krijgt in alle gevallen alleen toegang tot uw rekeningen via uw geheime code, uw beveiligingscalculator of uw bankpas in combinatie met een beveiligingscalculator.

Informatie over uitgevoerde transacties
Banken verwerken transacties direct in de Internet bankieren omgeving. Het is dus mogelijk om de correcte uitvoering van ingebrachte transacties te controleren.

Informatie van eigen bank
Elke bank beschrijft zelf op zijn website hoe deze maatregelen voor die bank zijn ingevuld en informeert haar klanten daarover.